Gunnar Planitzer komt naar het Farelcollege

Ga terug

Donderdag 22 februari komt Gunnar Planitzer in het kader van het project "Blik op de Muur" als gastdocent en "Zeitzeuge" naar het Farelcollege.

Donderdag  22 februari komt Gunnar Planitzer in het kader van het project "Blik op de Muur"  als gastdocent  en "Zeitzeuge"  naar het Farelcollege. 

 

Bij het project ‘Blik op de Muur’ gaan mensen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn met scholieren in gesprek over de Duitse deling. Op scholen in heel Nederland  vertellen ze over hun jeugd in het gedeelde Duitsland en over de gevolgen die de val van de Muur voor hen had.

 

Hoe was het om op te groeien in de DDR? Wat weet u nog van de nacht waarin de Berlijnse Muur viel? Werd u in de gaten gehouden door de Stasi? De gastsprekers vertellen hun persoonlijke verhaal en beantwoorden vragen van leerlingen. De sprekers, die allemaal in Nederland wonen, vertellen over hun schooltijd in de DDR, over opgroeien in het geïsoleerde West-Berlijn van de jaren ‘80 en over de betekenis van de hereniging voor hun familie en vrienden.

 

“Met dit project, dat dit jaar voor de vierde keer plaatsvindt, wil het DIA Nederlandse leerlingen betrekken bij de recente geschiedenis van Duitsland”, aldus Trixie Hölsgens van de Onderwijsafdeling DIA. De val van de Muur is nu 28 jaar geleden en inmiddels is er een hele generatie opgegroeid die de deling alleen uit hun geschiedenisboeken kent. De persoonlijke verhalen van de gastsprekers maken de geschiedenis tastbaar. Het beloven interessante lessen te worden!

Ga terug