Mbo voorlichtingsavond 20 november jl.

Ga terug

Op dinsdag 20 november jl. werd de aula van het Farelcollege omgetoverd tot een grote ‘Mbo-markt’. De MBO Voorlichtingsavond werd in samenwerking georganiseerd met OZHW Groencollege, Focus Beroeps Academie, Calvijn Groene Hart en Zuidermavo.

Wat wil jij later worden?
Aan het einde van de 4e klas maken de leerlingen van vmbo/mavo een keuze voor een vervolgopleiding. Er zijn heel veel scholen en nog veel meer opleidingen. Een goede keuze maken is dus lastig. De MBO-Voorlichtingsavond werd dan ook speciaal georganiseerd voor alle derde- en vierdeklassers van vmbo/mavo en hun ouders/verzorgers. Er was een informatiemarkt en er waren diverse voorlichtingen.

Mbo-opleidingen
Alle grote mbo-scholen uit de omgeving van Ridderkerk waren aanwezig op deze voorlichtingsavond. Het Albedacollege, het Zadkine, Techniek College Rotterdam, Da Vinci college, het STC, het HMC, het Grafische lyceum, Lentiz en het HMC hebben voorlichtingen over diverse opleidingen verzorgd, zoals de techniek- en laboratoriumopleidingen, ICT, gezondheidszorg, horeca vakopleidingen, toerisme, uiterlijke verzorging, mode, sport & bewegen, grafische en logistiek.

Hopelijk hebben onze leerlingen na deze avond een goed beeld van de scholen en wellicht al wel een leuke vervolgopleiding op het oog!

 

 

 

Ga terug