Update Farel in Kaapverdiƫ

Ga terug

In drie dagen tijd hebben we met hulp van veel Kaapverdische leerlingen de buitenkant van een basisschool in Juncalinho opgeknapt, een heel arm dorp op São Nicolau. Dat betekende veel schuur- en schilderwerk.
We gaan nog terug naar de school om onze meegebrachte spullen (pennen, kleding, speelgoed etc.) uit te delen aan de kinderen in dat dorp.
De binnenkant van de school kan ook een flinke opknapbeurt gebruiken en daarvoor gaan we een deel van ons sponsorgeld inzetten, zodat dat door professionele schilders gedaan kan worden voordat het nieuwe schooljaar weer begint.

Gisteren hebben we het nationale park Monte Gordo bezocht. Dat is met 1312 m de hoogste berg van São Nicolau. We zijn in een klein uurtje naar de top gelopen waar we een prachtig uitzicht hadden over omringende bergen en zelfs enkele andere Kaapverdische eilanden.

De voetbalfoto is gemaakt tijdens de voetbalwedstrijd die onze leerlingen met de Kaapverdische leerlingen hebben gehad. Dat was ook in het dorp Juncalinho waar het basisschooltje staat. Ook hebben 3 van onze leerlingen de nacht in een gastgezin doorgebracht en heeft de rest die nacht in een lokaal van de basisschool geslapen.

Ga terug